Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2011 15:57 - Позиция: И попита Павел Шопов…: Ти българин ли си или гагаузин?
Автор: put Категория: Политика   
Прочетен: 2906 Коментари: 1 Гласове:
3



Един въпрос, зададен с изумителна агресия от трибуната на Българския парламент който остана извън полезрението на големите личности и велики патриоти в Народното събрание. Въпрос, който не бе забелязан от нито една медия, от нито един български журналист в днешното ни време на свободна и единна България.
Демонстрирано арогантно политическо невежество и лицемерие към истински българи, живели достойно и доказали българския си път. И ако неговият автор е „велик патриот” и „родолюбец” и се казва Павел Шопов, то днес този „въпрос” е предателство към България, към всички българи гагаузи, които ежедневно палят свещи и отправят български молитви. Към всички хиляди българи - гагаузи, които всеки ден доказват, че са потомци на славни българи, врекли се в името българско. И ако понякога отминалите събития губят своя блясък и очертания, то българската идентичност на гагаузите е доказана и изстрадана. Тя може да се открие в хилядите знайни и незнайни могили, напоени с българска кръв. Тя присъства в гордата Калиакра и красивата Русалка, неизменно свързани с гагаузкото българско начало.
Ако днес г-н Павел Шопов се нуждае от урок по родолюбие, нека посети едно красиво българско село на 520 километра от Народното събрание, населявано от гагаузи. Земя, на която хан Аспарух спрял със своята конница и изрекъл мъжката клетва „Тук да бъде България”! Една земя, пропита с кръвта на българи- измъчвани, обругавани, обезличавани, но запазили и съхранили обичта си към Майка България.
Г-н Шопов като Зам.-председател на Народното събрание, дължи обяснение на всички жители на това китно село, които вярват в националната идея и дадоха своя глас за чисто и свято Отечество. На всички тези достойни български чеда, които поколения наред съхраняват и бранят българщината, така както майка брани свидната си рожба. На това българско село Българево, което защитава българското си начало и българска идентичност-днес, утре, завинаги, докато тази земя носи силата на българска молитва.
Да, г-н Шопов, Вие поругахте паметта на предците на тези иначе обикновени български хора, едновременно горди и скромни в желанието си да се наричат достойни българи. Вие предадохте единна България, обединявала и носила в утробата си заветната българска идея.
Да, Г-н Шопов, Вие предадохте всички онези български майки от този край, които бяха унижавани, измъчвани и убивани от турци и румънци, но не предадоха род и Родина.
И ако днес тези хора живеят, вярват и обичат България и са готови да последват своите 40-те девойки от Калиакра в техния избор пред Бог и Родина, то Вашият въпрос ни връща в годините, когато чужди господства и религии правиха всякакви опити да асимилират същите тези гагаузи, които Вие поставихте в графа, различна от българи.
Но въпреки Вас, г-н Шопов, гагаузите ще продължат да бъдат тези българи, които ще предават на идните поколения непоколебимия български дух, уникалния български бит и традиции и ще пазят живи заветите на своите майки и бащи, закърмени с любов към България.

А Вие, г-н Шопов сте твърде далече от патриотичната и националната идея, независимо от явно случайните обстоятелства, които са Ви поставили в партия с претенции за точно такава политическа платформа, при това на висок административен пост. С националната идея, г-н Шопов, не може само да се спекулира, или да се търсят дивиденти, нужно е да се познава и Истината!

Бог да пази България!

P.S. Точно жителите на с.Българево, област Добрич на предишните парламентарни избори гласуваха почти 100% за партия Атака и са част от тези избиратели, на които дължите присъствието си в политическия живот на Република България.
Паша Градешлиева



Гласувай:
3



1. анонимен - Роден съм във Варна. Много от старите варненци говореха турски и гръцки.
14.03.2011 16:18
От мои роднитни там съм чувал, че в тоя район живеят гагаузи, но на мен са ми обяснявали, че гагаузите са турци, приели християнството. Не е ли вярно?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: put
Категория: Политика
Прочетен: 151939
Постинги: 76
Коментари: 13
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930