Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2010 20:33 - Народ и олигарси - Давид срещу Голиат
Автор: put Категория: Политика   
Прочетен: 2596 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageЗаменки. Присвояване. Източване на ДДС. Уредени обществени поръчки. Пищни купони. Контрабанда. Лобиране. Партийно спонсориране. Партийно инженерство. Злоупотреби с европари. Ордени "Стара планина".
Яхти. Плеймейтки. Виенски, руски и други балове. Източване енергетика. Източване "Кремиковци". Рекет. Благотворителност. Поръчкови убийства. АЕЦ - Белене. Връзки с властта. Чер хайвер. Недосегаеми. Разврат. Малки момченца и момиченца. Шампанско. Пури. Хаваите, Сейшелите, Дубай...
Кратък портрет на българския олигарх.
Мизерия. Грабежи. Унижения. Безработица. Здравеопазване по български. Гласуване. Участие в протести (чат-пат, когато ножът опре в кокала). Образование по български. Пътища по български. Високи лихви. Недостиг на детски градини. Топлофикация. Цени. Рекет. Турски сериали. Биг Брадър. Призиви за sms-и за благотворителност. Чалга. Новини от "силиконовата долина". Кредити. Гадни съседи. Откраднати коли. Разводи. Самоубийства. Изневери. Бетонни курорти. Съсипана природа. Емигранти. Сълзи. Футбол. Пиянство. Проституция. Насилие. Правосъдие по български. Заплата. Скръб. Смърт. Безнадеждност.
Кратък портрет на останалите българи.
По средата - Бойко Борисов. Той трябва да реши с кои е. Олигарсите ще му ритнат столчето в мига, в който усетят, че не е с тях. Начини много: президентска партия и саботажи на всички нива в управленската машина са само два от тях. Те са свикнали държавата, тъпите българи и наивните европейци да им плащат масрафа. Пример: бюджетът за почистване на сняг на окръг Колумбия, САЩ, е 4 млн. долара, а на София - 13 млн. лева, включително 2 млн. лева резерв (към 11 млн. долара). Те няма да отстъпят. Няма да върнат плажовете, които свиха срещу пущинаци. Няма да се откажат от плеймейтките, шампанското и яхтите, които придобиха с престъпления под партиен "чадър". Витязите на прехода нямат друга алтернатива и няма да се спрат пред нищо. Ще играят "ва банк" и тяхното отроче - правосъдната система, ще ги защити.
Европа наблюдава Борисов. Тя знае какво е положението. Знае, че олигарсите не признават печалби от 20 %, защото са свикнали на 300, 500 и нагоре. Знае, както знаем и ние, че сме царството на корупцията. Затова, внимателно следи Бойко Борисов, който е обещал и продължава да твърди, че е на страната на "другите" българи. Хубави думи, но без доказателства.
Странно спокойни са олигарсите. И има защо - нито един няма даден на прокурор. Нито един не е останал без заменките си, без яхтите си, без любимите си силиконови момиченца, без охраната си.
Снегът вали и покрива боклуците, скапаните пътища, гадните курорти, осакатените планини, необработените ниви, мизерните стопанства, неизмазаните къщи. Но не може да скрие омразата, новото атомно гориво на българската надежда. Ако Борисов пристане на олигарсите, ще се срещне с този нов феномен, рано или късно. Хората вече мразят от цялото си сърце. Така, както някога са обичали. Ще заменят правосъдието с мъст. Случвало се е вече. Българинът не си ляга и не става с Библията, но знае какво е направил Давид с Голиат. Това трябва да има предвид премиерът, когато се държи като народен човек. Тази игра е опасна и си има цена.
Обратното броене започна...
Роберт КОВАЛСКИ


Тагове:   Давид,   народ,   олигарси,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - bai Tosho
30.03.2010 11:27
Цялата тази помия изброена в горния постинг я нямаше по времето на комунизма. Цяла Европа (а и Русия) ни се смее, как сами си съсипахме държавата. Естествено, всяка система си има своите положителни и отрицателни страни, но ако сравним плюсовете и минусите на късния социализъм с плюсовете и минусите на т.нар. демокрация мисля си, че социализмът печели по точки. Като сравним всяка една област на социално-икономическия живот- Икономика, отбрана и сигурност, правосъдие и вътрешен ред, образование, наука, култура и спорт. От една средно развита европейска държава се превърнахме в сметището на Европа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: put
Категория: Политика
Прочетен: 151174
Постинги: 76
Коментари: 13
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031